Auto's

Rijinstructeur

Rijinstructeur

Veel mensen zullen zich hun rijinstructeur goed herinneren. De persoon van wie je autorijles had heeft je een hoop geleerd, en je hebt ook een hoop tijd samen doorgebracht in een kleine ruimte. Of je elkaar nou aardig vond, of niet, je moest het met elkaar doen. Het is vaak een bron van geinige anekdotes, en bovendien zijn het natuurlijk ook heel leerzame lessen. Het is misschien wel het belangrijkste ‘diploma’ wat je ooit haalt: je rijbewijs. Daarna kun je overal heen rijden, en dat geeft zo ontzettend veel vrijheid. Je bent niet meer afhankelijk van het openbaar vervoer. Zeker in de huidige tijd is die zelfstandigheid een geschenk van de goden, en ook nog extra veilig. Als je je rijbewijs nog niet hebt, is het slim om deze wel zo snel mogelijk te halen. En daarvoor heb je een goede instructeur nodig.

Een goede instructeur is het halve werk

Een goede rijinstructeur kan goed uitleggen en kan zich goed inleven in hoe jij daar, al dan niet zwetend, kersvers achter het stuur zit. Hij of zij legt zaken uit, doet dingen voor, maar laat je ook zelf dingen proberen. Zo leer je dat het niet eng is, hoe je moet kijken, en dat je eigenlijk vrij snel heel ontspannen achter het stuur kan zitten. Bonuspunten als je rijinstructeur en jij ook nog een beetje hetzelfde gevoel voor humor hebben. Dan worden je lessen sowieso een plezierige bijkomstigheid en kun je ook nog een beetje lol trappen.

Snel naar je rijbewijs

Met een goede rijinstructeur die begrijpt hoe je leert, heb je in no time je rijbewijs. Al moet je het ook niet overhaasten, je moet de lessen goed op je eigen tempo volgen. Sommige onderdelen vind je misschien heel makkelijk, en anderen kosten iets meer tijd. Dat geeft niks, dat is voor iedereen zo. Maar bijna iedereen leert autorijden, dus als de anderen het kunnen, dan kun jij het ook!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *