Fashion

Het is tijd voor jou om te switchen naar organic kids clothes

organic kids clothes

Ken je dit probleem? Je kleintje groeit razendsnel en één keer in de zoveel weken of maanden is het weer zover: tijd voor een nieuwe garderobe. Sta jij er wel eens bij stil waar kinderkleding van gemaakt is? Of welk effect dit materiaal kan hebben op je kind? Nee? In dat geval is het belangrijk dat je vlug verder leest. In deze blog leggen we uit dat het om meerdere redenen tijd is om te switchen naar organic kids clothes.

Gevaarlijke stoffen in kleding

Geloof het of niet, maar in veel kleding zitten gevaarlijke stoffen verwerkt. Er worden verschillende soorten chemicaliën gebruikt bij de productie van kleding, ook bij kleding voor baby’s en kinderen. Je staat hier vast niet vaak bij stil en dat neemt niemand je kwalijk, maar jouw kleding kan dus slecht zijn voor jouw kinderen. Zo worden er bijvoorbeeld vaak nonylfenolen gebruikt om stof te verven. Dit stofje kan je hormonen verstoren. Ook worden er vaak chemicaliën verwerkt in kleding die je huid kunnen irriteren. Als je zeker wil weten dat de kleding van je kinderen geen schadelijke stoffen bevatten, kies dan voor organic kids clothes.

Organisch katoen

Een goed voorbeeld van organisch materiaal is organisch katoen. Dit wordt tegenwoordig veel gebruikt in baby- en kinderkleding. Katoen is al eeuwenlang de meest populaire grondstof om textiel van te maken. Maar ook katoen wordt vaak besproeid met chemische bestrijdingsmiddelen om de productie te versnellen. Organisch katoen is een voorbeeld van een grondstof dat wordt gebruikt voor organic kids clothes. Koop je kleding van organisch katoen, dan help je ook de planeet door milieuvriendelijke productie van katoen te stimuleren.

Nog meer goed nieuws: organic kids clothes gaan vaak langer mee dan andere kleding. De kleding gaat langer mee omdat er geen chemicaliën aan te pas zijn gekomen die de kleding schaden. Hoewel deze kleding vaak iets meer kost, is dat het wel waard omdat de kleding veel langer meegaat. Organische kleding is zo ook nog eens een goede investering!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *