Therapie

Oedeemtherapie Breda

Oedeemtherapie Breda

Voor degenen met pijnklachten vanuit (lymfe)oedeem of het bindweefsel, is er behandeling in de vorm van oedeemtherapie in Breda, bindweefselmassage in Breda en gericht op lymfe oedeem in Breda. Wat (lymfe)oedeem en bindweefsel is en welke klachten je hieruit kunt ervaren, is te lezen in deze blog. Verder komt aan de orde waarom in geval van ervaren problemen wordt geadviseerd om hieraan snel iets te doen. En wat oedeemtherapie in Breda, bindweefselmassage in Breda en behandeling gericht op de lymfe oedeem in Breda met betrekking hiertoe voor je kunnen betekenen.

Klachten waarvoor oedeemtherapie in Breda, bindweefselmassage in Breda en behandeling gericht op lymfe oedeem in Breda wordt geboden

(Lymfe)oedeem is een (abnormale) vochtophoping in het weefsel, dat veroorzaakt kan worden door een ongeval, operatie, chemotherapie, bestraling of medicatie. In de bindweefsellaag, die de botten, spieren, organen en bloedvaten verbindt en omgeeft, kan sprake zijn van verklevingen ten gevolge van littekens of bestraling. De (lymfe)oedeem en verkleving van het bindweefsel kunnen tot  pijnklachten leiden en een zwaar gevoel van ledematen veroorzaken. Het kan stijfheid als gevolg hebben en een beperking inhouden in je beweging en mobiliteit. De oedeemtherapie in Breda, bindweefselmassage in Breda en behandeling gericht op lymfe oedeem in Breda kunnen je van je klachten af helpen.

Wat biedt de therapie, massage en behandeling gericht op (lymfe)oedeem en het bindweefsel?

 

Om het verergeren van pijnklachten en beperking in beweging en mobiliteit te voorkomen, is het belangrijk dat je zo snel mogelijk aan de bel zult trekken en hulp gaat zoeken. Zodat behandeling van de (lymfe)oedeem en de verkleving van het bindweefsel snel geboden kan worden. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een massagetechniek, waarbij vocht wordt afgevoerd of het bindweefsel wordt losgemaakt. Dit zal de pijn en stijfheid doen verminderen en het risico op infecties en beschadiging aan het weefsel reduceren. Daarnaast draagt het bij aan het vergroten van je bewegingsvrijheid en het gemakkelijker kunnen doorkomen van je dag. Dat bij elkaar opgeteld een positieve invloed zal hebben op je stemming en de vreugde in je leven zal terugbrengen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *