Bedrijven

Versieringen op lichaam

Piercing shop Purmerend

Als jong meisje beginnen we vaak al met oorbelletjes om ons lichaam te versieren. Meisjes maar ook jongens zijn gek op versieringen, zoals armbanden, kettingen, oorbellen en horloges. Het mooie van oorbellen is dat je iedere dag een paar anderen in kunt doen. Als deze kinderen ouder worden, zijn er een aantal die ook een tattoo willen. Vaak begint het met een kleine versiering maar sommige hebben hierna de smaak te pakken. Hele armen, rug en benen krijgen allemaal plaatjes die vak ook een betekenis hebben. De techniek van de tatoeage hebben we afgekeken van de indianen. Vroeger werden ze vooral gedragen door zeelieden en soldaten. Tegenwoordig zie je ze in alle lagen van de bevolking.

Piercings

Ook een vorm van versieren is een piercing. Een piercing wordt aangebracht in de zachte delen van het lichaam of het kraakbeen. Dit kan zijn in je oor, je navel, je wenkbrauw of je neus. Maar soms worden er ook piercings gezet op de meest vreemde plekken op het lichaam. Het is belangrijk dat dit schoon en veilig gebeurd zodat er geen ontstekingen kunnen ontstaan. En ook het materiaal is belangrijk, volgens Piercingshop Purmerend. Piercen is ook al eeuwenoud. Vele volkeren kennen het verschijnsel en het is een hele lange traditie zowel bij mannen als bij vrouwen.

Volkeren

Er zijn heel wat volkeren op de wereld die al eeuwenoude tradities hebben met lichaamsversieringen. Zo hebben de Aboriginals een verf die ze op hun hele lichaam schilderen. In delen van Azië en Afrika zie je vrouwen met een hele lange nek, doordat ze van jongs af aan ringen om hun nek krijgen. In Ethiopië en Brazilië zie je de lipschotels. Er wordt een snee gemaakt in de lip en soms worden er ook een aantal tanden verwijderd zodat de schotel meer ruimte heeft. En in Japan maken de vrouwen hun gezicht al heel lang helemaal wit. Hoe witter de make-up, hoe hoger haar statussymbool.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *