Sport

De voordelen van boksen: waarom jij snel een proefles wil boeken 

boxing amsterdam

Zoek jij een workout die goed is voor je lijf, geest en uithoudingsvermogen? Dan is het zeker goed om lekker te gaan boksen bij Boxing Amsterdam. Hieronder lees je waarom boksen zo goed is. 

#1 Goed voor je lijf 

Boksen is ontzettend goed voor je lijf. Het verbetert je conditie, coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen. Eigenlijk is boksen goed voor alles. Zelfs de grootste bankhanger verandert door boksen in een ware atleet. 

Het maakt je sterker 

De bokshandschoenen hebben een gewicht in ounces. Als jij een uurtje staat te sparren of op een zak staat te meppen bij Boxing Amsterdam voel je dat zeker daarna. Boksen is voornamelijk goed voor je core, armen en schouders. Daarnaast doe je nog andere oefeningen waardoor je sterker wordt. Boksen is dus zeker goed voor je kracht. 

Je krijgt meer conditie 

Bij boksen is het belangrijk dat je snel bent. Als je een klap wilt uitdelen mag de tegenstander die niet zien aankomen. Voor een snel lijf is het belangrijk dat je conditie opbouwt. Ga dus maar lekker aan de slag met je lichaam snel en sterk maken. Na een tijdje merk je dat de sprintjes naar de trein ook veel beter gaan. 

#2 Je krijgt meer zelfvertrouwen 

Extra zelfvertrouwen is altijd fijn. Het zorgt ervoor dat je gaat stralen en dat je makkelijker andere mensen zult aanspreken. Dat is wat boksen dus met je doet. Doordat je een beter lichaam krijgt en betere conditie zit je een stuk lekkerder in je vel. Dat goede lijf en die fijne uitstraling zie je snel terug in de spiegel. 

#3 Nieuwe wereld en vrienden 

Ook al doe je boksen voor jezelf: het is een sociale bezigheid. De lessen worden bijna altijd in groepen gegeven. Je leert dus weer hele nieuwe mensen kennen die je anders niet zou tegenkomen. Het fijne van mensen die vechtsport doen is dat ze vaak sociaal en geïnteresseerd zijn in anderen. Als nieuweling kom je in een warm bad terecht. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *