Vrije tijd

Quad rijden

Quad onderdelen

Voor veel mensen is het rijden van een quad een echte uitdaging. Het geeft een enorme adrenaline boost en niets is zo leuk als offroad gaan met je eigen quad. Heerlijk langs het strand, in het bos of andere ongeharde wegen. Maar ook op de gewone wegen kom je steeds meer quads tegen, de vaak krachtigere quads. Elke quad heeft zo nu en dan een onderhoud nodig, maar deze zwaardere modellen toch wel wat vaker en ze hebben ook regelmatig nieuwe quad onderdelen nodig om het veilig te houden.

Veilig op de quad

Het veiligheidsgevoel op een quad is vaak groter dan op een gewone motor. Toch is het belangrijk dat je als onervaren rijder eerst je nieuwe quad goed leert kennen voordat je er lange tochten mee gaat maken. Vergis je niet, zelfs al heb je een rijbewijs voor een auto, rijden met een quad is een heel andere uitdaging. Veel mensen die voor het eerst op een quad rijden, kunnen deze niet onder controle houden. Om veilig op de quad te rijden, luister je best naar de volgende tips:

  1. Ook al is het niet verplicht, draag je toch best een helm op de quad.
  2. Leer de quad eerst goed kennen en ga dan pas op pad.
  3. Zorg er voor dat je niet te hard op een bocht afrijdt, doe het rustig aan.
  4. Net als op een motor is het ook bij een quad belangrijk dat je voldoende kledij draagt.
  5. Als de quad maar voor één persoon bedoeld is, laat dan geen andere mensen meerijden.

Onderhoud tips voor je quad

Net als bij auto’s of motors is het ook bij een quad van belang dat je deze regelmatig zelf onderhoudt door de olie te controleren voordat je aan een lange tocht begint. Maak ook de filters regelmatig schoon en vervang deze op tijd. Check de bandenspanning voor een goede wegligging en voor de gezondheid van je quad. Controleer tenslotte de remolie en de kabels altijd goed. Hou ook bij wanneer je het onderhoud uitvoert en ga op tijd naar de garage voor een grote beurt.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *