Boksuitrusting

Boksschool Amsterdam

Baggy Qutitle Boksen wordt het “hart van het vechtspel” genoemd. Het is te herkennen aan de tassen, de grote beschermende schilden die op de borst van de vechters worden vastgebonden, om te voorkomen dat de tegenstander de drager knock-out slaat. Ontwikkeld door Muhammad Ali, is het een brute sport die zijn reputatie heeft verdiend als de “hoeksteen” van het vechtspel. Boksers proberen elkaar knock-out te slaan door een verscheidenheid van technieken. Ook wordt het doel of men wint door knock-out of door beslissing beslist door de rechters. Hoewel het dragen van handschoenen bij gevechten in 1956 verplicht werd, lang voor de formele organisatie van de bokssport, werd het gebruik van handschoenen pas in 1929 officieel ontmoedigd. Sommige waarnemers gaven echter de voorkeur aan “blote vuisten”, vooral wanneer de boksers handschoenen droegen. Geschiedenis van de sportDe geschiedenis van het boksen gaat terug tot de oude Olympische Spelen van Griekenland, vanaf 688 voor Christus. In 3 effectieve wijze werd boksen als sport beoefend, en slechts gedurende één enkel uur. In de 6e eeuw werd de Romeinse veroveraar Alexander de Grote erkend als de eerste bokser van betekenis die een gevecht won met boksen. Boksen is als sport bijzonder populair in het westerse deel van de wereld, met name in de Verenigde Staten van Amerika.

Technisch gesproken kan een activiteit die “boksen” wordt genoemd, een gevecht in de ring omvatten met drie of vier deelnemers. Deze worden “mededingers” genoemd, en de scheidsrechter hoort bij de mededingers door middel van een kroon. De boksers staan in een vierkant dat 20m lang en 18m breed is bij 10m hoog. Uitrusting die nodig is om te boksenEr zijn drie soorten uitrusting die bij het boksen worden gebruikt. De eerste daarvan is de bokshandschoen, die van leer of van volhardend materiaal kan zijn gemaakt. Omdat de handschoenen gevoerd zijn ter bescherming, zijn de vuisten van de boksers ingesloten en beschermd tegen verwondingen als gevolg van de landing in de eigenlijke vuisten in de ring. Er zij ook op gewezen dat door sommige boksers mondbeschermers worden gebruikt en dat soms ook een hoofddeksel (headgear) wordt gedragen. De boksbroek is een ander belangrijk type van uitrusting gebruikt in deze sport. Boksers trainen en trainen meestal in sportscholen of kelders. Een warming-up pak (een t-shirt genoemd) en een paar handschoenen (jacks genoemd) zijn de meest gekochte uitrustingen.

Een gevorderde trainer kan speed balls of springtouwen gebruiken om de bokser te helpen ritme en snelheid in de routine te krijgen. Trainingszakken worden gebruikt om de spieren van de arm te conditioneren en te versterken. Ze zijn meestal gevuld met zand of water.De clenmen is een op de rug van de handen gedragen band die dunne handschoenen bijeenhoudt en de armen zodanig ondersteunt dat het risico van ontwrichtingen en verstuikingen van  de polsen wordt verminderd. Het biedt de bokser ook een betere greep door het oppervlak van zijn gewrichten te vergroten. De bokszak is een groter apparaat dat voor de bokser wordt geplaatst en wordt gebruikt om de snelheid en de intensiteit waarmee de bokser slaat te trainen. Bokszakken vallen op de grond en er wordt herhaaldelijk op de bovenste en de onderste rand van de zak geslagen. Springtouwen: Een routine die moet worden opgenomen in de training workouts voor boksersU zult merken dat bijna elke bokser maakt gebruik van een springtouw soort training tot op zekere hoogte. Kom wedstrijdtijd, zult u boksers zien trainen en rennen door lijnen die verstoken zijn van zwaartekracht.

Handschoenen: de belangrijkste uitrusting bij het boksenDe bokshandschoenen bestaan momenteel meestal uit dikke lederen riemen met klittenbandstroken en dik geweven rubber. In het midden van de bokshandschoenen bevindt zich een laag zacht schuimrubber dat door het zware schuimrubber wordt bedekt om de knokkels van de bokser tegen verwondingen te beschermen. De onmiddellijke impact van een stoot die de tegenstander treft, doet hem onmiddellijk achteruit deinzen en op de grond belanden. Als de bokser linkshandig is, gaat de rechtervoet naar voren voor de rechtervoet en de linkervoet naar achteren voor de linkervoet. Zelfs als ze op hun zij op de grond belanden, is het nog steeds gedempt aan de achterkant en de zijkanten voor bescherming. De knokkels van het boksen, die zich aan de voorkant van de hand bevinden, worden de “Radicale metafysica” genoemd, omdat zij ernstig kunnen worden beschadigd door het landen van een stoot tegen de binnenkant van de pols. XIV. Kracht van de stootAls de bokscombinatie langer duurt dan een wonder, zal de bokser in staat zijn om een veel grotere krachthoek te creëren met zijn stoot door middel van Plyometrische training. Plyometrisch betekent “PMember van de activiteit.” Plyometrische oefeningen trainen de spieren om in een minimum van tijd zo snel mogelijk samen te trekken. Deze grotere snelheid door samentrekking van spiervezels maakt dat de bokser meer stoten per stootkracht kan afleveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.