Dansen 101

Dansles Culemborg

Dit is het hoofddoel van een eerste dansles – je laten wennen aan het dansen. We noemen dit niet voor niets ‘oefensessies’. Het is onwaarschijnlijk dat je dit thuis met publiek doet, en zelfs als dat zo was, dan zou het met een groepje van je beste vrienden zijn. Terug naar de eerste les. Oefening baart kunst. We nemen een vooraf genoemd scenario als voorbeeld. Je neemt deel aan een dansles voor beginners. Hier is hoe het gaat: – Het grazen van de eerste paar lesbewegingen In dit scenario doorloop je de bewegingen die je hebt geleerd, talloze keren. Soms, met de aanmoediging en feedback van je instructeur, oefen je zelfs met een partner. Dan voer je het tempo wat op, concentreer je je meer op de stappen en besteed je meer tijd aan de bal. Aan het eind van je dansdag heb je misschien nog een paar oefensessies in je. Je weet het niet, maar misschien heb je nog een paar stretchoefeningen over in de sportschool voordat je  naar huis gaat!’Let’s Dance’ oefentijd

Als je eenmaal het gevoel hebt dat je behoorlijk goed en consequent danst, zul je waarschijnlijk graag langer willen oefenen en misschien ontdekken hoe de rest van de klas danst. Ik beloof je, er gaat niets boven een beetje extra beweging om die lusteloosheid weg te branden! Dus, nog steeds gedeeltelijk naar je ‘eerste dans’ les… Dans Competitie en Winnen Ja, je bent het zat! Dit is leuke tijd! Je staat op het punt om iets speciaals te doen, iets innovatiefs en onverwachts! Zie in je geestesoog, dat je nu aan het doen bent… Volg de bal!!! Bassi is zo leuk als je het goed doet… Wait…. Zou dat Bachi, Balanchine kunnen zijn? Oh man!!! Ik zei iets heel anders, jammer maar waar. Zelfde idee, ik zie dat je B upscale doet!!! Je bent verslaafd en als je niet de nieuwste spullen hebt, zul je moeten improviseren. Dan moet je de perfecte schoenen vinden… Nu is het tijd om er helemaal voor te gaan. De les gaat maar door en door, en door en door!! En door en door! Het is net een spelletje vangen. Of is het leuk? Misschien kiezen we ervoor om te beginnen met de snelle dansbewegingen, en dan misschien wat tijd besteden om onze weg te werken naar de hardere. Nog steeds op zoek naar vaag bekende muziek?

Je moet je echt concentreren, en echt in het ritme komen van de muziek waar je op danst. Bongo, Boogie, Dans op muziek die al een tijdje gespeeld wordt, of zelfs door iemand anders.De muziek waarop je danst zal ofwel een tempo hebben van 8 stappen per minuut, 6 Engelse, of 4 Franse beats per maat (wat een aanwijzing, toch?) – soms maar de helft van de maat, of de andere helft zullen langzame maten zijn (zoalsFreddo, Boogie tunes die “sluitspier” hebben. Naarmate de inzet vordert, zul je soms beginnen te denken dat je een idee hebt wat sommige van deze muziekmaten zijn… “Sluitspier?” denk je. “Waar heb je het over? Heb je het over het geluid dat niezen maakt?” Bingo!! Het verklaart de betekenis van de muziek, niet het niesgeluid, OK? “Oké, vertel jij het me maar!” antwoord ik. “Nou, als het op dansen aankomt, zijn er verschillende soorten muziek (klinkt wetenschappelijk, maar we hebben het alleen over vandaag). Er is de snelle muziek die je meestal op de radio hoort; de langzame muziek die je hoort als je in de rij staat te wachten bij de plaatselijke zaak en tot slot is er het spul dat je ouders op de stereo zetten als je om 7 uur ‘s avonds de kamer verlaat.” Dansleraren laten je misschien zelfs naar de radio luisteren op weg naar de les. Nu is het jouw beurt, dus je zegt gewoon “arf” – niet slecht tot nu toe, hè? Vandaag dansen we in de 2+4 timing, die we zullen combineren en veranderen, en tegen die tijd voel je je misschien al enigszins bekwaam in het volgen van de timing. Maar een waarschuwing: zonder oefening ga je dansen met sommige dansers op de vloer, van wie sommigen misschien niet weten hoe ze moeten twirlen, laat staan een 5-jarige. De oefenruimtes kunnen druk zijn en je kunt je een beetje geïntimideerd voelen om mee te doen, maar als je een paar tips van de ervaren dansers kunt aannemen en je ogen en oren open houdt, zul je een aanwinst voor de dansvloer worden, iedereen helpen en onderweg snelle tips en stijlen leren. Misschien zien we elkaar over een paar jaar, hé?

Lees meer

Dansschool

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.