De anatomie van een sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie Utrecht

Een sportfysiotherapeut zal in de loop van het jaar een routine ostechairs test uitvoeren om te beoordelen hoe het lichaam reageert op de terugkeer naar sport en in welke mate het beschadigd is. De resultaten van de test worden door de fysiotherapeut gebruikt om de juiste conclusies te trekken over de blessures van de betrokkene en hem de beste handelwijze voor te stellen.

Een oste Bai is een studie van de botten en stimuleert de spieren, pezen en zenuwen om ontbrekende of beschadigde delen weer op te bouwen en te herstellen. Het verschilt van de traditionele artrose in die zin dat het osteoreparatie continu en doorlopend is gedurende de osteBlogarbon behandelingen.

Het gebruik van fiets fysiotherapie in andere sporten en in het begin van de jaren 1990 inDallas, Georgia werd algemeen aanvaard en het werd vaak gebruikt door atleten om de tijd die nodig was om te herstellen van een blessure te verkorten. Maar het duurde niet lang voordat de ondoeltreffendheid ervan werd aangetoond.

Onderzoeken hebben de resultaten gedocumenteerd van de ontoereikendheid van fietsfysiotherapie en de stijging van het aantal atleten dat professionele hulp zoekt bij hun blessures. In 1995 negeerde het Nationaal Instituut voor Lichamelijke Gezondheids- en Sportgeneeskunde de bevindingen en financierde het niet, waardoor veel fysiotherapeuten hun praktijk moesten opgeven.

Sinds 1995, toen de US Surgeon Byrd Award in het leven werd geroepen, is er meer geld uitgetrokken voor studies en onderzoeken op het gebied van sportfysiotherapie, meestal van verschillende disciplines.

Maar het gebruik van oefeningen om blessures te verminderen moet worden gecontroleerd met technieken en apparatuur die voor dat doel zijn ontworpen en die door de fysiotherapeut nauwlettend in de gaten worden gehouden. Een ander punt dat door de auteur moet worden benadrukt, is dat sportfysiotherapie geen goocheltruc is, maar meestal op maat wordt gemaakt, strikt wordt nageleefd en soms door de cli├źnt wordt betaald. Als er geen merkbare prestatieverbetering optreedt en de sporter problemen blijft houden terwijl hij in staat is om meer dan 90% van zijn maximale potentieel te presteren, dan zal een verandering in de training meestal de eerste stap zijn om de prestatie te verbeteren. Een ander interessant stukje fysiologische en biologische kennis met betrekking tot blessurepreventie bij sportbeoefening is het idee dat elke blessure de bloeddruk verhoogt en de rektijd van de botten doet toenemen. Deze kennis is interessant, omdat zij niet alleen van toepassing is op knieblessures of verrekte spieren, maar ook op blessures waarbij gewrichten betrokken zijn, zoals de knie of de enkel, waar een verkorte gewrichtsband de oorzaak van het probleem kan zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.