Hoe maak je je kind gezond

Groentehapjes

Laat uw kind drinken van de zelfdeitudes anderen. Uw kind kan er op verschillende momenten anders op reageren. Door één nieuw merk voeding toe te voegen, kunt u verschillende nieuwe voedingsmiddelen introduceren. Sommige peuters hebben geen voorkeuren en staan gemakkelijk open voor nieuw voedsel. Anderen moeten verschillende voedingsmiddelen te zien krijgen en ze dan proberen. Over het algemeen zal uw kind geen negatieve reacties vertonen, tenzij het de hele tijd hetzelfde voedsel heeft gegeten. Voer een gesprek over voeding en geef uw kind de kans om zijn gedachten en de mijne te delen.

Ik geloof dat dit principe geldt voor alle soorten eten. Een kind zal eten wat je hem voorzet. Je moet je kind verantwoordelijk houden door gezonde keuzes aan te bieden. Als ouder moet je niet alleen junkfood voor je kind beschikbaar hebben. Je moet het goede voorbeeld geven in de keuken. Als je stopt met je kind veel van de ongezonde keuzes aan te bieden die in huis beschikbaar zijn, zal je kind geen andere keuze hebben dan de “gezonde” keuzes te maken. Je kunt je kind herhaaldelijk gezonde keuzes voorschotelen en eisen dat het gezondere keuzes maakt. Dit zal je kind uiteindelijk helpen zich te ontwikkelen tot een gezond kind en dat zal ook kieskeurig eten in je huishouden elimineren.

Ik denk dat een van de grootste problemen met deze leeftijdsgroep junkfood is. Mijn dochter is 10 maanden oud en eet graag crackers, kipnuggets en vis. Als ouder was ik altijd bezorgd dat ze gezond zou eten. Ik wilde niet dat ze zou lijden aan diabetes of hartproblemen. Ik wilde niet dat ze Taco Bell kreeg. Ik wilde niet dat ze tijd doorbracht met de andere kinderen in het gezin. Ik wilde niet dat ze een Comfort Food Junkie werd. In mijn pogingen om ervoor te zorgen dat mijn dochter gezond at, sloeg ik het junkfood van mijn dochter op. Het laatste wat ik wilde, was dat ze me in de drive-through zag zitten met een groep kinderen en ik zou zeggen: “Je mag dit en dat hebben.” Toen ik me realiseerde dat ik inderdaad rantsoeneringsproblemen had, zette ik een schaal fruit voor mijn dochter en vertelde haar dat het haar “papay” dag was. Ze ging meteen naar de koelkast en pakte een snack voor de lunch.

Blijkbaar was mijn dochter de enige die het fruit niet erg vond. Voor de rest vond iedereen het heerlijk. Ik denk dat mijn dochter dacht dat ik grappig was.

Omdat mijn dochter de pinda’s toen niet lekker vond, gaf ik haar een zakje gewone pinda’s en ze begon ze om de paar minuten te eten. Nu zijn pinda’s haar favoriete snack. De lezers van Economic zullen blij zijn te weten dat ik ongeveer 7 ons pinda’s per keer voor haar koop… kun je dat geweldig noemen?

Natuurlijk niet. Economische lezers zoals ik houden niet van de smaak van pinda’s, maar wel van hun knapperigheid. Ik kan ze de hele dag eten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *