Wat is een EMS?

EMS training

Wat is een EMS? EMS (Electricallvessoire Training) verwijst naar een systeem waarbij we een elektrische stroom in de spieren inbrengen door middel van scalpels die gebruik maken van een wisselend potentiaal van twee metalen die in een microcircuit met gelcoating zijn ondergebracht. Aangezien onze spieren op verschillende manieren worden gestimuleerd door verschillende spiergroepen, is het gemakkelijk om te achterhalen welke spieren je aan het trainen bent. Door gebruik te maken van onze kennis van de verschillende potentiële spieracties als gevolg van verschillende spiertypes, verschillende spiergroepen enzovoort, kunnen we de zenuwen aanwijzen die ons het meeste waar voor ons geld zullen geven. (Plezier hebben, toch?) Onlangs in de V.S. uitgelegd door de AustralischeDraggie McDonald, begon het concept in het publieke bewustzijn te vallen in de jaren 1800 als algemeen gebruikt als het “stretch” principe door de fysiotherapeut.

De stretch reflex bestaat uit slechts twee componenten: 1. De rekreflex, dat is een elektrische impuls die langs een spiervezel ( filament) naar het ruggenmerg of een andere zenuw gaat en de spier stimuleert om een normale contractie te ondergaan. 2. De niet-rekkingsreflex, een onwillekeurige reactie van de spieren en/of pezen om te voorkomen dat de vezel tot voorbij het graadmaximum wordt uitgerekt. Het onderscheid is fundamenteel en heeft betrekking op de wetenschappelijke studie van hoe individuele spieren samentrekken, hoe ze samentrekken in de ruimte, hoe de stretchreflex kan worden gestimuleerd en ook hoe de niet- stretchreflex kan worden opgewekt. Uitgelegd in mijn laatste E-zine, ontwikkelt Dick Flash de strekreflex door de prikkel tot contractie uit te stellen. Hij noemde de “rek-kort cyclus” ook wel de “EGC,” en legde zijn ontwikkeling van de EGC uit als een hyperbolische verlenging van een voor gestrekt increment.

Hickson en Young beweren als alternatief dat hun Stretch reflex theorie gebaseerd is op fysiologie en fysica en niet louter op filosofie. Wat is de niet-rek reflex? Wel, volgens Hickson is er tenminste één verwachting: – De vertraagde strekreflex stimuleert de voorgerekte spiervezels om samen te trekken, waardoor een elastische rebound ontstaat. – De normale, reflexmatige contractie met het hoogste potentieel voor druip Humement (heroiring). Dus is ECC-SLR aannemelijk? Volgens Hickson, ja! Hickson’s theorie past beter bij het bestaande bewijsmateriaal en de lichaamsmechanica van de golfswing dan welke concurrerende theorie dan ook. Hij merkt ook op dat, aangezien de derde fundamentele fase, of swing plaatsvindt vlak voor de top van de backswing, de verkorting van de H-curve en dus de? Nog een Hickson twist: “Sommige coaches geloven ten onrechte dat de downswing natuurlijk begint met het afduwen van het rijden naar de voorkant van het lichaam, wat consequent onnauwkeurig is.” “De swing ontstaat veel eerder met de rechtervoet/rechtsbeen combinatie. Raak niet emotioneel betrokken bij alleen dat de swing accuraat moet zijn. De swingsnelheid van de golfers is veel belangrijker dan hier is de plaats van de bal-hit.”

Lees meer

EMS fitness

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *